ETL
Intertek ETL logosu, bir ürünün Amerika Birleşik Devletleri’nde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini belgeleyen dünyada kabul görmüş üstün bir güvenlik sembolüdür. ETL sertifikası, ürünlerin ABD topraklarında satış ve dağıtımı için güvenlik standartlarına ve minimum gereksinimlere haiz oldukları konusunda üçüncü şahıs bir akredite laboratuarın tarafından test edilmiş olduğunu gösterir. Belgelerin PDF versiyonunu linkerden indirebilirsiniz.
GS Nemko
Nemko GS de Univap buharlı temizleyicilerinin kalite ve güvenliğini onaylamıştır..Nemko SpA Nemko Grubu, uluslararası bir kontrol , muayene ve kalite belgelendirme organizasyonunun parçası olarak, ürünlerimizin elektrik, elektronik ve elektromekanik sistemlerini kalite ve güvenlik açısından değerlendirip belgelendirmiştir. Nemko Grubu’nun misyonu kalite standartlarından ödün vermeden kurallara uyum sağlamak, kalitesini belgelendirdiği müşterilerinin ürünlerine dünya pazarına erişim sağlamaktır.
HACCP
HACCP gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği sistemidir. HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Point – Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır.
HACCP, ilk olarak 1960′larda ABD’de Pillsbury firması tarafından ABD Ordusu ve NASA için ‘sıfır hatalı’ ürün üretimi amacına yönelik olarak geliştirilmiştir. Daha sonra 1970′lerden başlayarak da FDA (Food and Drug Administration-ABD Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından resmi denetimlerde referans olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Türkiye’de, 9 Haziran 1998 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik”de HACCP sisteminin uygulama gerekliliği belirtilmiştir ve yine aynı yönetmelikte 15 Kasım 2002 tarihinden geçerli olmak üzere; başta et, süt ve su ürünleri işleyen işletmeler olmak üzere, gıda üreten diğer işletmelerin de kademeli olarak HACCP sistemini uygulamaları zorunlu hale getirilmiştir.
Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları yönetim sistem (HACCP) belgesi olarak kamu ihalelerinde de istenilen belgelerden biridir.
Tüm profesyonel ürün grubumuz HACCP onaylıdır. Ekteki dosyada Milan ‘Üniversitesi, ürünlerimiz ile Gıda Güvenliği için Bilim ve Teknoloji Bölümü tarafından yapılan bazı testleri ve sonuç raporlarını bulabilirsiniz. Belgelerin PDF versiyonunu linkerden indirebilirsiniz.
HACCP-Eng.pdf
ISO 9001:2008
ISO 9000, bir rünün geliştirilmesi ve tasarımından, üretim, ürünün kurulup çalıştırılması ve servis işlemlerine kadar imalatın tüm hususları ile ilgili firmalar için Kalite Güvencesi standartlarıdır. Univap Buharlı Temizlik ürünler, tasarımından üretim aşamalarına ve tedarik sürecinden satış sonrası hizmetlerine kadar tüm kalite süreçleri ISO 9001:2008 standartlarına uygun olarak belgelenmiştir. Belgelerin PDF versiyonunu linkerden indirebilirsiniz.
IqNet-SQS-EN.pdf IqNet-EN.pdf
Hijyen Testi Raporu – University of Helsinki
Helsinki Üniversitesi tarafından, Univap marka buharlı temizlik ürünleri kullanılarak yapılan deneylerde, buharlı temizlik yapılan yüzeylerden test swabları ile alınan örneklerin temizlik öncesinde alınan yüzeylerle karşılaştırılması sonucunda, ameliyathane ortamlarındaki düzeyde hijyen sağlandığı tespit edilmiş olup, bu bulgular ekteki raporla belgelenmiştir.